K:ET kohta
K:ET kohta
kui velgedele panna vahetükk vahele kas siis läheb ET suuremaks või väiksemaks oleks vaja teada.
mitte velje kinnitustasand pole siin oluline vaid ratta rummu kinnituse keskjoon (laagritevaheline ala), seetõttu muutubki et ja laagrid saavad erineva koormuse ja hakkavad kuluma. lisaks tavaliselt räägitakse etst kui insetist, sel juhul jah, et väheneb, kui aga tegu outsetiga siis hoopis suureneb, muidugi ei tea ma ühtegi tänapäeva autot millel oleks velje keskjoon väljapoole rummu keskjoont. oli vist nii, terminid võivad vähe segamini olla.
ups, panin puusse vist jah, ei tea kust sellise info hoogsalt kohe foorumisse kribasin, mingi enda väljamõeldud teema
, siiski kui mängu tulevad flantsid, tuleb mõõta vast flantsi kinnitustasapinnast, mitte velje omast. seega et muutub, minu loogika järgi ikka väheneb kui on tegu positiivse etga, vaatan seda joonist siin ja muud moodi seda küll välja ei loe. samas ei ole endas praegu eriti kindel kah, targem on vast suu kinni hoida mõnda aega vms. 

Mida mina öelda tahan on see, et ET on velge iseloomustav suurus, seega velje valmistamisel üks kord paika pandud ja ei muutu enam.
Flantside panekuga nihkub velje keskjoon küll väljapoole jah, aga mitte ET, kuna ka kinnituspind nihkub samale poole sama palju.
Flantside panekuga nihkub velje keskjoon küll väljapoole jah, aga mitte ET, kuna ka kinnituspind nihkub samale poole sama palju.
Priit
540iX 240kW/450Nm, aga ikka pooled silindrid puudu!
540iX 240kW/450Nm, aga ikka pooled silindrid puudu!
terviku ET muutub, ja seda väiksemaks...
E21 15" velje ET on 12-13, kui see velg Opelile panna (mille originaal ET on kuskil 30-40 kandis) siis jääb velg rohkem koopast väljapoole, rööbe suureneb.
E21 15" velje ET on 12-13, kui see velg Opelile panna (mille originaal ET on kuskil 30-40 kandis) siis jääb velg rohkem koopast väljapoole, rööbe suureneb.
Bmw 318i '82, VW Multivan '07, VW Golf '13
Mul on veljede tsentriauk suurem kui originaalil, vaja vaheflantse, et velg tihedalt paigaldusel rummu keskosa peale istuks. Praegune poltidega kinnitõmbamine on paras mediteerimine ja üks tagumine jstkui vibraks natuke ka.
Kes teeks...treiks...millisest materjalist ???...Autoks E34 ja velg on Fondmetal Tech 5 J7 15 "
Kes teeks...treiks...millisest materjalist ???...Autoks E34 ja velg on Fondmetal Tech 5 J7 15 "
Tere
http://foorum.bmw-club.ee/viewtopic.php?p=103936#103936
jJanno
Näiteks siin postis on infi:nokkel kirjutas:Nojah nimetagem neid siis tsentreerimirõngasteks...aga kust saab ?
http://foorum.bmw-club.ee/viewtopic.php?p=103936#103936
jJanno
exTouring