Tundus nii ahvatlev see ilus must e60 mis seal seisab - istusin sisse ja hakkasin tutvuma. Näppisin ikka nagu tavaliselt - vaatasin enda jaoks olulisi asju.
Siinkohal on paras muidugi kohe ära mainida, et e60 siiski ei ole päris see auto mida endale tahaks, seega on mu arvamus igati subjektiivne.
Mis mulle siis silma torkas võrreldes oma e38'ga:
1) El. istmed - Näidisautol olid esimesed istmed pool elektrilised. Minu terve loogika ütleb küll, et aastal 2005 võiks need asjad ikka täiselektriga käia. ...kui juba '97 a e38 selline asi võimalik on.
2) Cruise Control - e38'l ülimugavalt roolil (küll häirib, et cruis'i sisse/välja lülitud nupp asub konsoolil - nõuab käe sirutust - aga arusaadav, et ohutuse kaalutlustel) siis e60'l on kogu kupatus tõstetud kangi külge, mis nüüd minu isiklikust seisukohas vaadates küll mugavam ei ole kui roolilt. e60'l on roolile toodud hoopis telefoni juhtimine ja muu üsna ebavajalik jura.
3) Temperatuuri regulaator - Olgugi, et e60'l on suur, suur display keset armatuuri ja see kõikvõimsana tunduv suur nupp keset konsooli mis jätab mulje, et sealt saab kõike juhtida, siis temperatuuri reguleerimiseks mõeldud nupp meenutas mulle hirmsasti tagasiminekut e34'ja juurde (ja e34'jal oli neid nuppe 2) Tavaline pööratav nupp, kuhu siis juurde kirjutatud kraadid (18; 20; 22; 24 jne) Kui e38'l on BMW'le hästi sobivalt valgustatud kaks väikest display'd kust siis saab eraldi paremat ja vasakut poolt reguleerida - ilus ja lihtne.
4) Joogitopsi hoidja - e38'l armatuuri ka keskkonsooli kohtumiskohast sõidab välja vajadusel muidu hästi varjatud hoidja kahele!! pudelile/topsile. e60'l see-eest sõidab kummalise nurga all kõrvalistuja poolelt keset armatuuri välja samuti hoidja ühele topsile. (Ja kui e38'l jääb armatuur kehvemini sobivaid pudeleid toetama, siis e60 seda tõenäolislet ei juhtu, kuna hoidja sõidab armatuurist eemale pudel jääb justkui õhku rippuma)
5) Keskkonsooli laegas - e38'l küll väike aga igati tõhus, kuna seda saab käetoena korralikult kasutada ja sellele mõelduna liigub ka veel edasi-tagasi. Ja selle, et ta väike on, kompenseerivad ustes asuvad laekad. Ja olgugi, et väike see keskkonsooli laegas, saab sinna ikkagi asju panna (pabereid, parkimistrahve jne) siis e60'l on seal ikka imeagregaat - avamine on ebamugav aga kindlasti harjutav. OK, kui laegas lahti, siis mis mulle sealt vastu vaatab - järgmine laegas

Selle 3 minutiga, mil ma näppisin läbi enda jaoks kõige olulisemad asjad - veendusin, et seda autot küll ei ostaks. Olles veel teadlik ka sellest, et ntks e39 530d on oluliselt - rõhutan - oluliselt ökonoomsem kui e60 530d.