Tere,
Probleem on selles, et mootor ei taha enam külmalt käivituda ja kui läheb käima, siis on hirmus jõuetu. Samas soojalt on asjad nii nagu nad oli siis, kui kõik oli veel korras(ka tahmasuse testi läbis veaga OK). Teine asi on see, et enam ei ole tunda turbo rakendumist ja ka jõudu on vähem. Mis veel silma paistab, on see, et turbo membraani varras ei tundu liikuvat.
Kui süüde sees tallata gaasipedaali 5 korda põhja(mis peaks andma veakoodid) siis vilgutatakse koodi 3. Internetist infot otsides (ja veendudes, et diislite kohta on väga vähe infot) leidsin ma mingid veakoodide seletused, mis nagu ütleks, et DDE1 puhul(mis peaks nagu olema) tähendab see jahutusvedeliku temperatuurianduri viga. Mulle endale tundub, et temperatuurianduri viga võiks selliseid probleeme tekitada küll.
Temperatuuriandur on tal 3 kontaktiga - tundub, et üks ots läheb näidikuplokki ja teine mootori juhtplokki. Näidikuploki temperatuurikell igatahes näitab õieti.
Mõõtsin ka andurisse tulevaid pingeid, need olid vastavalt 3.35V ja 4.99V. See 3.35 tundub nagu natuke veider pinge olevat?
Kas ehk keegi oskab nõu anda - mida annaks veel näiteks kodustes tingimustes kontrollida jmt.
Aitäh!
Tõnu
324td (89a) probleem
täpsustus
sõnastasin natuke valesti - turbo membraani varras ei tundu liikuvat sõidu ajal. Kätt appi võttes saab teda aga liigutada küll.
Tõnu
Tõnu
Käivitamise kohta- kontrolli kõigepealt eelsüüteküünlaid.
Turbiini kohta-ilma koormuseta töötaval mootoril ei pea membraani hoov liikuma,kui sa suudad teda vabalt liigutada võib viga olla selles et turbiini kaitseklapp(või kuidas selle asjanduse nimi on
) ei sulgu õieti ja osa gaase panevad lihtsalt turbiinist mööda.
Seepärast ei ole ka mootoril jõudu.
Millal sa viimati õhufiltrit vahetasid?
Turbiini kohta-ilma koormuseta töötaval mootoril ei pea membraani hoov liikuma,kui sa suudad teda vabalt liigutada võib viga olla selles et turbiini kaitseklapp(või kuidas selle asjanduse nimi on

Seepärast ei ole ka mootoril jõudu.
Millal sa viimati õhufiltrit vahetasid?
Vigu võib olla palju.Käivitamisel loeb see kah kuidas töötavad eelsüüte küünlad.Kes teab millises olukorras on pihustid kuidas on lood mootori kompressiooniga.Need asjad on kõik ise järele kontrolitavad..
Kui pöördesse ei taha minna sisi kohe vaadata mis olukorras on õhufilter ning kas enen talve on vahetud küttefilter ja ega pumba ning filtri vahel olevas voolikus pole näha õhu mulle...
Kui külmalt käivitad kas lööb armatuuri küünalde tule põlema.
Võid infot küsida ka kasutaja Valdek käest tal kah mõneajalised kogemused 324 td alal
Kui pöördesse ei taha minna sisi kohe vaadata mis olukorras on õhufilter ning kas enen talve on vahetud küttefilter ja ega pumba ning filtri vahel olevas voolikus pole näha õhu mulle...
Kui külmalt käivitad kas lööb armatuuri küünalde tule põlema.
Võid infot küsida ka kasutaja Valdek käest tal kah mõneajalised kogemused 324 td alal
Tehtud on palju ning teha veel rohkemgi. Suured sõnad kunagisest CCCP poliitikast.
Külmalt eelsüüteküünalde tuli süttib, mis nagu viitaks, et vähemalt see osa, mis vastutab nende süütamise eest töötab.
Eelsüüteküünlaid sai testriga proovitud - kõik andsid enam-vähem sama takistuse.
Kütusefilter sai sügisel vahetatud, õhufiter ei ole küll enam päris värske aga siiski mitte liiga halvas seisus.
Kütusefiltri ja pumba vahelises voolikus õhumulle ei paista olevat.
Millegipärast ei anna pump piisavalt kütust - ei külmalt ega suurema koormusega töötades. On see siis mingi pumba mehhaaniline viga(samas tahmasus oli mõõtmisel normis) või lihtsalt mootori kontrollplokk miskipärast piirab (kontrollploki suhtes peab ilmselt pöörduma teenindusse ja laskma neil veakoodid lugeda). Ma ei ole paaki lahti kiskunud - kas keegi teab ütelda, on 324-l ka kütuse etteandepump? Kuidas selle viga võiks mõjuda?
Ma ise kahtlustan mingit elektrilist viga - kogu lugu algas väga järsku, ilma vähimagi väsimise märgita. Lihtsalt ühel hommikul, peale 3-4 päevast seismist käivitus natuke halvemini kui tavaliselt, tegi natuke rohkem häält, kui tavaliselt ja sõitmisel oli jõudu oluliselt vähem. Järgmistel kordadel peale seda esimest asi mõnevõrra paranes.
Tõnu
Eelsüüteküünlaid sai testriga proovitud - kõik andsid enam-vähem sama takistuse.
Kütusefilter sai sügisel vahetatud, õhufiter ei ole küll enam päris värske aga siiski mitte liiga halvas seisus.
Kütusefiltri ja pumba vahelises voolikus õhumulle ei paista olevat.
Millegipärast ei anna pump piisavalt kütust - ei külmalt ega suurema koormusega töötades. On see siis mingi pumba mehhaaniline viga(samas tahmasus oli mõõtmisel normis) või lihtsalt mootori kontrollplokk miskipärast piirab (kontrollploki suhtes peab ilmselt pöörduma teenindusse ja laskma neil veakoodid lugeda). Ma ei ole paaki lahti kiskunud - kas keegi teab ütelda, on 324-l ka kütuse etteandepump? Kuidas selle viga võiks mõjuda?
Ma ise kahtlustan mingit elektrilist viga - kogu lugu algas väga järsku, ilma vähimagi väsimise märgita. Lihtsalt ühel hommikul, peale 3-4 päevast seismist käivitus natuke halvemini kui tavaliselt, tegi natuke rohkem häält, kui tavaliselt ja sõitmisel oli jõudu oluliselt vähem. Järgmistel kordadel peale seda esimest asi mõnevõrra paranes.
Tõnu