E32 Kompuutri viga

Spetsiifilisemad arutelud ning nõuanded
Vasta
V2ike_Suur
Huviline
Kontakt:

E32 Kompuutri viga

Postitus Postitas V2ike_Suur »

Probleem selline, et e32 730iA r6 kompuuter hakkas maanteel peale väikest peatust ulmelisi kütusekulunumbreid näitama. Ökonomeeter tahhomeetri juures liikus ka omasoodu, vahepeal oli päris pikalt ülde "kaadrist väljas". Kompuuter näitas vahelduva eduga (vahepeal nullides) kulu 14-39,5l/100km. Vahepeal keskmine langes, vahepeal tõusis. Ökonomeetri seier kadus kaadrist(st. kulu üle 30/l) näiteks allamäge sõites (vahet pole, kas kiirusehoidjaga või ilma). Vahepeal auto seisis päeva, pärast seda oli korras (kulunumbrid reaalsed) kuni suitsupausini tagasiteel (peale ca 100 km läbimist).
Kui viga esimest korda ilmnes, pidasin auto mõne aja pärast kinni, keerasin süüte välja, tegin tiiru ümber auto ja startisin uuesti. Tulemuseks hakkas ökonomeeter oma skaala ulatuses suhteliselt kaootiliselt hüppama (enne peatust oli ca 10km täielikult skaalast väljas), kompuutril tõusid kulunumbrid endises tempos.

Reaalne kütusekulu oli normaalne, s.t ei vastanud absoluutselt kompuutril näidatud ulmenumbritele.

Oskab keegi öelda kuskohast viga otsida (ehk on kellelgi midagi sarnast enne juhtunud) või pean lihtsalt esimesel võimalusel diagnostikasse minema?
730iA e32 138kW 12/1992
tsonnyboy
Huviline
Peamine sõiduk: BMW 525i

Postitus Postitas tsonnyboy »

mul oli üxkord samajama,sõitsin ja nii nagu ikka ja tagus ka kompuutrile ulme numbreid,aga mul lasi kuni 50L/100km siis oli küll klots koos,aga mul oli see kuidagi seotud sellega,et ma ennem seda olin mingi asja pärast aku klemmid maha võtnud,ja siis kui peale panin ja sõitma läksin siis tulidki sellised ulme numbrid,aga pärast kui akuklemmid korra uuesti maha võtsin ja nii akuklemmid ja kuhtmepoolsed klemmid liivapaberiga üle käisin siis oli kõik OK jälle :cool:
nii,et proovi äkki lihtsalt akuklemmid ära oksüdeerunud ja ei saa õiget ühendust ;)
viewtopic.php?f=4&t=195006" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasutaja avatar
priitv8
Huviline

Postitus Postitas priitv8 »

Kõlab, nagu oleks kiirusesignaal puudu.
Diagnostikat ma alustaksin OBC peidetud menüüst nr 8 kust võimalik kiirust kontrollida.
Priit
540iX 240kW/450Nm, aga ikka pooled silindrid puudu!
V2ike_Suur
Huviline
Kontakt:

Postitus Postitas V2ike_Suur »

Kas kiirusesignaali puudumine ei peaks kulu ühtlaselt kõrgeks ajama? Minul need suured numbrid kõikusid ka vahepeal.

Akuklemmid kontrollin üle.

Tänan!
730iA e32 138kW 12/1992
Vasta