Kaevasin 520 kapoti all ja kiskusin lahti voolikuid, et ahjukraani kätte saada. Siis vaatan, et

Suveajaks pime ette. Efekt on sellistel asjadel 2-3 kW.
Niiet kõik voolikuid lõikama

_________________Niipalju kui mina oma bmw-võhiklikkuses tean, on eks 325 Motronicu süütega. Seal muudetakse süütenurka mitte jagaja komponentide keeramisega nagu tavajagajal vaid süüte tekitamise hetkega. Selleks annab aju kindlal hetkel primaarimpulsi süütepooli ning jagaja kannab selle edasi süütejuhtmele. Jagaja rootori otsas on selline päris lai kontaktriba, mille piires saab siis süütehetke varieerimisega tegeleda.
Asja point on aga selles, rootori, jagajakaane ning nukkvõlli asendi muutmisega sellel autol süütemoment ei muutu , kuna väntvõlli asendit loetakse hoopis hoorattalt (vähemalt 535-l on nii). Seal tuleb süüte fakemiseks siis hooratast nihutada
Kui liiga palju panna, siis juhtub see, et süütehetk tuleb siis, kui rootori kontaktriba pole veel (enam) vastava otsaga kohakuti ja siis hakkab teatud tingimustel vahelejätmine (jookseb diapasoonist välja).
Arvasin ka ise mõni aeg, et süüde muutub, aga uurisin seda päris pikalt ja selgus, et eksisin
kus sul see kronsa, mis andurit kinni hoiab seal jagajas küll on?süüde kerge kronsa viilimisega varasemaks (ca 2mm)
õhukulust niipalju, et kunagi(6-7 aastat tagasi ) sai seda oma esimesel el. pritsega autol proovitud(stend ju tasuta käesMuhv kirjutas:Kuna siin juba "firmasaladuste" jagamine käib, siis mulle soovitati täna iXi tarvis sellist setupi - süüde kerge kronsa viilimisega varasemaks (ca 2mm) ja õhukulumõõtjal 3-4 hammast peale keerata. Mida siinsed gurud sellest arvavad?
Vähemalt 535l neid nagu nihutada ei saagi, sest valandi sisse auku läheb andur suht täpselt. Pealegi on hooratta perimeetri pikkus umbes 1200 mm, siis vastab 1le kraadile 3,3 mm. Way to go. Mina küll ei kujuta oma vähese aruga ette, kuidas sa neid seal nihutad