kiire mure starteriga
kiire mure starteriga
hommikul pidi 6-7x proovima käivitada, enne kui starter mootori järgi võttis.
selline tunne, et kas mingi tõmbe releee või miskit jamab. kui võtit keerata, siis selline urin käib, aga tulemust ei miskit.
äkki keegi oskab kiirelt öelda, et milles võiks probleemi olla.
st kas saab ise mingit kontakti puhastada, või peaks ikkagi remonti viima.
selline tunne, et kas mingi tõmbe releee või miskit jamab. kui võtit keerata, siis selline urin käib, aga tulemust ei miskit.
äkki keegi oskab kiirelt öelda, et milles võiks probleemi olla.
st kas saab ise mingit kontakti puhastada, või peaks ikkagi remonti viima.
GS
nii, kõigi eeldusete kohaselt on läbi pendiks. uus maksab UM's veidi alla 600.-
eeldusel et on Boschi starter.
kui aga on tegemist Marelli starteriga, siis on asi halb. peab kogu starteri uue ostma.
krt, samas nüüd olen 5-6x käivitanud, ning no problemo. ei tea, tasub siis ikka kohe see ära osta? või annab seda kuidagi puhastada või miskit.?!
eeldusel et on Boschi starter.
kui aga on tegemist Marelli starteriga, siis on asi halb. peab kogu starteri uue ostma.
krt, samas nüüd olen 5-6x käivitanud, ning no problemo. ei tea, tasub siis ikka kohe see ära osta? või annab seda kuidagi puhastada või miskit.?!
GS
sama jama, juba nädal või rohkem peab hommikuti ligi 10korda proovima keerata, ennem kui käima saab. keeran süüte sisse ja teeb vaid väikse plõksu ja edasi vaikus. 10korda proovides võtab siiski hääled sisse. vahel aga ei võta yldse vedu, siis sõber kruvikeeraja abiks olnud ja kapoti alt käima pannud. autoks 324td. ja nüüd läheb jälle teise keeramise pealt käima. kui teaks mida vahetada, siis vahetaks ära..
siin ei ole midagi muud kui starter maha, pendiks lahti, korralikult puhtax teha ja ma usun, et hakkab ilusti tööle.
aga viga lihtne, pendiks oli normaalse nõgiga koos, aitas lahti võtmine, puhastamine, kokkupanek ja polnudki uut vaja 
Muide olen sama asja kogenudMul e28l oli sama jama ja lõpuks jäi starter seni ringi käima kuni aku klemm maha võtta.
Järelikult kui saad endale seda väljaminekut lubada, siis mina igatahes soovitan.

Mercedes EQS 450+ 2022
Sama mure oli oma masinaga, võtsin starteri maha, alguses paras jama, andis alles võtmeid otsidaga aga teine kord sai juba poole tunniga maha, paranduses vahetati pendiks ja harjad kokku koos tööga 700eek, pole vist paha hind? Ah ja pärnus tehti ja kuigi esialgsesks ajaks öeldi pool päeva tuli tunni päast juba järgi minna.