nii, auto varguse vastu kindlustamisest. Üks asi, mis ma olen aru saanud, et kui ikka väga tahetakse (tehakse korraliku eeltööd, uuritakse, puuritakse), siis varastatakse iga auto ära. Aga kuna neid autovargaid on igasugu krutskeid, siis tasub kindlasti enda poolt kõik teha, et neil vähegi raske oleks. Arvan/loodan, et allpool mainitu järgi tegutsedes jääb auto alles ca 80% autovaraste poolt, ülejäänud 20% võivad auto ikka ära viia.

Ära usalda kedagi, mida vähem inimesi Sinu auto turvasüsteemidest teab, seda parem. Võta maha kleepsud Defa/Cobra jne - sellega saab varas infot, mis süsteemiga tegu. Alarmid on keerulised tavakodanikule, vargapoisil on alarmi süsteemid peas nagu paigaldajal

Kui ostad kasutatud auto, siis mine mingi vähegi usalduväärse sõbra/tuttava juurde uut alarmi paigaldama (või lase muudatusi teha). Mina isiklikult väldin selliste asjade tegemisel suuri kohti.

Pane kindlasti lisa immo ning ära sellega koonerda. Muuda immo asukohta aegajalt. Ära kanna lisa immot auto võtmete pundis vaid eraldi. (Tüütu, kuid oluline)

Kui lähed hooldusesse vms, kus pead auto käest ära andma - võta kõik turvad maha ! Kui on, anna võõrale Service Key.

Kui on autol alarm peal, siis pane süsteem tööle nii, et kui võtmest keerata, siis lähevad uksed lukku ja lahti koos alarmiga (immo-lt saab signaali, mitte et suvalise titaaniga keeratakse ka alarm maha). Väldi puldist alarmi ja uste (de)aktiveerimise kaifimist. (välistab vargal signaali salvestamise)

Rooli lukke jne võid kasutada, tihti võib ka see lisa sekundite töö vargale saatuslikuks saada.
Hetkel rohkem ei tule pähe. Täiendused teretulnud. Loodan, et vargad meil siin foorumis ringi ei siiberda