Auto paneb liikuma siiski kütus ja on fakt, et üks liiter diislit mahutab endasse umbes kolmandiku rohkem energiat kui üks liiter bensiini. Sellest tulenevalt on "elu keskmine" kütusekulus kolmandiku võrra erinevust.
Erinevatel ajastutel muidugi erinevad tehnoloogiat, kuid 100 erinevat diiselmootorit vs 100 erinevat bensiinimootorit tuleb umbes see, et ühel on kütusekulu 7, teisel 10.
Kui sõita vähe, ahh käin poes ja lähen seenele, siis on fakt, et investeerida diisli "väga kallitele" detailidele ei ole otstarbekas. Kui aga aastas tiksutab 10 000 km või rohkemgi, ei ole tarvis kulutada ekstra 300 liitrit aastas, see teeb ju 400€. Parem osta kohe 500€ kallim auto ja oled teisel aastal juba kasumis. Jah, vahest juhtub, et vaja osta turbo, vahest kõrgsurvepump korda teha, aga seda mitte iga aasta või teine. Kumbki neist ei maksa 200L kütust ja kui korda saad, siis ega sa seda järgmisel aastal uuesti ei vaheta. Kokkuvõttes, ikkagi säästad. Lisaks, pole vaja loota, et bensiinimootor vähem katki läheb. Lambdad ja VANOSed (üksikutel) ikka lähevad, katalüsaatorid ka lähevad.
Mina olen oma 4,5L maanteel, Tallinnas 7,3L (3-4km otsad) superrahul. Ostan õli, mõne vooliku, klaasipesuvahendit, filtreid, mõne kojamehe, mõne pirni, kaitsevaha ja natukene kütust. Elu nagu lill.
Arvutada on ka väga kerge, kallan paaki 100€ ja sõidan 1000km+. See teeb 0,1€/km, säh sulle takso

Kõige nõrgem mootor mis E39'le üldse pakuti, aga ristmikult lähen 9 juhul 10'st ikka esimesena minema,
sealjuures kütusekulu on ikkagi selline, nagu ma mainisin ja pöörded üle 1800 tõusevad ka ainult torupuhastuseks. Ära mune, hoia pikivahet ja väldi piduripedaali kui käik ei ole esimene ega teine.