E34 kojamehed jupsivad

Üldised arutelud ning näpunäited
Vasta
aivo28
Huviline

E34 kojamehed jupsivad

Postitus Postitas aivo28 »

sorry,kui sellest teemast juttu olnud

mure siuke ,et mu 535 89a töötab aint esimene aste,ehk siis intervall ja viimane kiire aste.teises astmes on ka intervall,päris tumm ei ole :lol: üsna ebamugav sõita vihmaga,kui peab koguaeg kojamehehooba alla klõpsima.oskaks keegi nõu anda.kus tal se relee üldse on,otsisin,aga ei leidnud
Kasutaja avatar
priitv8
Huviline

Postitus Postitas priitv8 »

Asi ple mitte relees, vaid kadunud kiirusesignaalis.
Äkki keegi "asjatundja" paigaldas mitteoriginaal raadio?
Priit
540iX 240kW/450Nm, aga ikka pooled silindrid puudu!
aivo28
Huviline

jaa,nii se on.sellepärast on mul ka kompuutri küttekulu näit 0.et se kojameeste tööd mõjutab on uudis mulle,uuematel autodel jah,aga et minu saanil ka se sisteem juba peal :roll: et siis jälle alguses tagasi :cry: ma ei hakka enne lammutama,kui keegi suudab mulle üelda kuhu need lahtised otsad seal ühendada,et asi toimiks jälle ;)
aivo28
Huviline

nonii,maki taga on neli vaba juhet:valge,valge mustaga,hall mustaga ja pruun,ehk siis mingi mass!! MIDA ma nendega peale hakkama peaks siis,et asi tööle saaks???????????katkusin kompuutri ka välja korraks-ja nüüd lööb test kolme asemel kella ette kohe,milles asi võiks olla???ei ole ju loogigine,et kõigil vahetatud raadiotega isenditel kojamehed/kompuuter enam ei toimi!! kui se mingi sõjasaladus pole,siis äkki aitate lõpuks mind ehk?
Kasutaja avatar
priitv8
Huviline

See et test 3 ette ei tule on sellest, et OBC läks lukku. Kasuta test 19 lukust lahti tegemiseks.
Kui see kiiruse ots kuskil lühistas, siis võib vabalt kellaploki väljundaste juba maha põlenud olla.
Priit
aivo28
Huviline

sellel must/valgega juhtmel oli mingi sinine pistik otsas isase klemmiga-väidetavalt pidi se kiirusesignaal olema.pole ju loogiline,et kojameeste signaal ka läbi raadio käib.et siis tõenäoliselt on kellaploki väljund kutu?? :( kas need lahtised otsad siis peavadki lahti olema,või ei??kas OBC signaal on seotud nende juhtmetega??

kas keegi oskaks adekvaatse vastuse anda lõpuks???mis siis teha,kellaplokk välja vahetada?palju se maksab üldse??? :?: :?: :?:
Kasutaja avatar
priitv8
Huviline

aivo28 kirjutas:sellel must/valgega juhtmel oli mingi sinine pistik otsas isase klemmiga-väidetavalt pidi se kiirusesignaal olema.pole ju loogiline,et kojameeste signaal ka läbi raadio käib.et siis tõenäoliselt on kellaploki väljund kutu?? :( kas need lahtised otsad siis peavadki lahti olema,või ei??kas OBC signaal on seotud nende juhtmetega??
Siit kaudu ju ei tea, mida need "meistrid" selle raadio paigalduse juures korda saatsid. Iga mees lööb kohe käärid sisse ja alustab raadio installi juhtmete lõikamisest.

Kellaplokist tuleb välja üks juhe, mis annab kiirusesignaali. Selle küljes ripuvad kõik need, kes seda signaali tarbivad, mh. raadio, kliima, kojameeste juhtimine, püsikiirushoidja, OBC. Tehasest on asi loomulikult nii paigaldatud, et midagi kuskil ei ripu ega ole ka massi või mõne teise juhtmega ühte punti teibitud. Kui pistik juba maha lõigatud, on kõige kindlam see ots lihtsalt ära isoleerida. Kui seda ei tehtud ja see massi või plussi sai, siis võis kellaploki väljundaste pihta saada.
Siit on näha kuidas see tehtud on:
http://www.carsoft.ru/avtorepair/bmw_e34/6200.3/11.png
http://www.carsoft.ru/avtorepair/bmw_e34/6200.3/06.png
aivo28 kirjutas:kas keegi oskaks adekvaatse vastuse anda lõpuks???mis siis teha,kellaplokk välja vahetada?palju se maksab üldse??? :?: :?: :?:
Kui muu ei aita, siis vahetada. Äkki piisab ainult lõputransistori vahetamisest?
Priit
aivo28
Huviline

selge!! oskab keegi aidata,kuda selle kellaploki kätte saab?
otsingust esimese hooga ei leidnud... :oops:
Kasutaja avatar
priitv8
Huviline

ülevalt servast kaks kruvi lahti ja käes ta ongi. kui rooli maha ei taha võtta (airbag nt.) siis tõmba rool maks enda poole, plokk rooliratta alt läbi ja koos rooliga ukse poole välja keerata. Kaablid on hea enne seda ikka lahti päästa.
Priit
aivo28
Huviline

võtsin kellaploki lahti eile korraks.se trans oli tõenäoliselt plaadi allpool,ei hakand plaati lahti kiskuba,oli sulatatud sinna....sa priit oskad siis kindlasti üelda seda ka,kus se asub täpselt,muidu nokin ise äkki ei-tea-mis asja ära sealt :lol:

aga ploki hinnast rääkides...paljuga siukseid asju liigub?
aivo28
Huviline

nonii,sai laenatud ühe 530 kellaplokk,ja kõik toimib jälle.järelikult siis minu kellaploki väljund andis otsad.on keegi nende remondiga tegelenud ja oskab anda täpsemaid juhiseid.?
Kasutaja avatar
priitv8
Huviline

DIA Tartus kindlasti.
Aga kui sa ta minu kätte usaldad, siis võin ka sinna sisse vaadata.
(Üks kord on ikka esimene kord :oops: )
Priit
aivo28
Huviline

miks mitte?
praegu laenatud kellaplokiga sõdan,mingiks ajaks saaks ju...kus sa asud ise?
Vasta