E38 ujub teel, kas tagasilla suured puksid?
E38 ujub teel, kas tagasilla suured puksid?
Esisillas on vahetatud paralleelvarras koos otstega ja õõtsadel lõtkusid sees ei ole. Tagasilla suured puksid tundusid aga liialt loksuvat. Kas kellelgi on sama autoga sellist probleemi esinenud? Üks targem mees UM-ist teadis rääkida, et E38-l pole eriti neid pukse vahetatud, hakkasingi siis kahtlema, et kas nende viga saab üldse olla.
Re: E38 ujub teel, kas tagasilla suured puksid?
Äkki oleks lihtsam auto kuskil pädevamas kohas tõstukile ajada ning silladetailide seisukord üle kaeda...
Tel 5015578.
einar kirjutas:Äkki oleks lihtsam auto kuskil pädevamas kohas tõstukile ajada ning silladetailide seisukord üle kaeda...
Olen ise neid silladetaile vist juba põhjalikumalt kontrollinud kui seda paljudes remondikohtades tehakse

Üldiselt neid pukse ei vahetata, rehvid on korralikud ? sillastend tehtud ja õieti ? jn.
Bmw sõidurõõm
Kusjuures sillastend ei ole tõesti tehtud. Mõtlesingi, et kumba enne teha, kas vahetada puksid või teha stend. Kui teen stendi enne ja pärast ikkagi puksid ka vaja vahetada, siis tuleb pärast pukside vahetust ju sillastend uuesti teha. Eks ajan auto vist veel korra tõstukile ja vaatan puksid kriitilise pilguga üle. Sillastend tuleb ju anyway teha.
Sild tundus küll kuidagi vedelalt all olevat, aga nüüd said suured puksid ka visuaalselt kontrollitud. Paistab, et need on siiski terved. Järgmine samm on sillastend ja kui see ka ei aita, siis ma enam ei tea, mis saab...
- Alari.
- Huviline
- Peamine sõiduk: Bmw e38 730d
- Telefon: 5181397
- Kontakt:
Visuaalselt sa nuud kull kindlaks ei tee kas see puks on korras v mitte.Tasub käia pädevaskohas kontrollis.Ei maksa see sulle ka midagi väga ulmelist.
Suurte tagasillapukside kulumisastet saab näha ka tagasilla kalde reguleervardast.Kui see ikka juba suht lopupool siis on ka varsti puksid läbi.
Nii huvipärast kusin,et kas rattalaagrid ikka loksuvabad?Igasugune väike loks seal m6jutab auto käitumist.(tosta tungiga ules ja loksuta ratast igas suunas)
Kui need ka korra siis arvan,et lihtsalt sild on nii konrkeetselt paigast ära.
Ja suuremates firmades tehakse ka eelnev sildade korrasoleku kontroll.Juhul,kui seal midagi ikka läbi on siis keegi sult selle kontrolli eest raha ei kusi ja sillareguleerimine on sul omal vastutusel.
Suurte tagasillapukside kulumisastet saab näha ka tagasilla kalde reguleervardast.Kui see ikka juba suht lopupool siis on ka varsti puksid läbi.
Nii huvipärast kusin,et kas rattalaagrid ikka loksuvabad?Igasugune väike loks seal m6jutab auto käitumist.(tosta tungiga ules ja loksuta ratast igas suunas)
Ja suuremates firmades tehakse ka eelnev sildade korrasoleku kontroll.Juhul,kui seal midagi ikka läbi on siis keegi sult selle kontrolli eest raha ei kusi ja sillareguleerimine on sul omal vastutusel.
Aga kuidas neid suuri pukse siis kontrollida tuleb kui mitte visuaalselt? Täna käisingi neid kusjuures UM-is kontrollimas. Tavaliselt tuleb neil südamik lahti (metallosa siis kummi seest), aga minul olid täiesti korras. Ainukse asjana tuli välja, et mõlemate tagumiste ülemise õõtsade (bumerangide) šarniirid lõtkuvad. See aga ei tohiks väga tunda anda, sest nendel on kogu aeg suur pinge peal. Nüüd vahetan need õõtsad ära ja siis teen sillastendi, ehk saab heaks.freddy21 kirjutas:Visuaalselt sa nuud kull kindlaks ei tee kas see puks on korras v mitte.Tasub käia pädevaskohas kontrollis.Ei maksa see sulle ka midagi väga ulmelist.
Kusjuures tundub ka, et roolikarbis on liialt suur lõtk. Kas karpi kuskilt peale ei saa keerata? Iseenesest oleks mul teine karp ka võtta, aga reguleerimine oleks oluliselt lihtsam töö kui karbi vahetus.
- ändi
- Huviline
- Peamine sõiduk: X3
- Kontakt:
Kas pendelhoova puksi oled kontrollinud?Roolikarbil on pealekeeramise võimalus olemas ja olen ise ka seda katsetanud aga minu meelest tulemust sealt ei tulnud.Esindusest saab taastatud karbi 1000euri eest.
tel 529 0267
730d ex,728 ex, E39ex, E53 ex
Esisild on praeguse seisuga täiesti tihe, šarniirid ja rooliotsad on kõik korras, nii ka paralleelvarras. Karpi ma ostma ei hakkaks, kuna see on võtta ühe avariilise masina pealt ja tasuta. Selle sama masinaga olen ise ka enne avariid sõitnud ja see püsis väga hästi teel, seega ei saa karbil miskit viga olla (kui just avariiga kannatada ei saanud). Ei lähe küll teemasse, aga kui kellelgi 98 aasta 730d juppe on vaja, siis võib julgelt küsidaändi kirjutas:Kas pendelhoova puksi oled kontrollinud?Roolikarbil on pealekeeramise võimalus olemas ja olen ise ka seda katsetanud aga minu meelest tulemust sealt ei tulnud.Esindusest saab taastatud karbi 1000euri eest.

Kuidas see roolikarbi pealekeeramine täpsemalt käib?ändi kirjutas:Kas pendelhoova puksi oled kontrollinud?Roolikarbil on pealekeeramise võimalus olemas ja olen ise ka seda katsetanud aga minu meelest tulemust sealt ei tulnud.Esindusest saab taastatud karbi 1000euri eest.
- ändi
- Huviline
- Peamine sõiduk: X3
- Kontakt:
Roolikarbi peal on üks polt ja üks kontramutter.Mutri keerad lahti ja siis kuuskandiga keerad seda polti.
tel 529 0267
Okei, katsetan mingi aeg järgi. Roolilatiga olen seda proovinud, liiga palju keerates kippus ainult rool raskeks minema.ändi kirjutas:Roolikarbi peal on üks polt ja üks kontramutter.Mutri keerad lahti ja siis kuuskandiga keerad seda polti.
Kuskohast peaks sellele roolikarbile lähenema? See on ikka väga piiksus kohas.