E46 salongisoojendus + rooli keerates tahab ära surra

Spetsiifilisemad arutelud ning nõuanded
Vasta
kaisakaisa2013
Huviline
Peamine sõiduk: BMW 318ci

E46 salongisoojendus + rooli keerates tahab ära surra

Postitus Postitas kaisakaisa2013 »

No nii, ei teagi kust alustada. Aga alustan siis murest, mis on uus... Nimelt minu BMW e46, 318, 87kw, 2000 aasta, mure salongisoojendusega. Lugesin juba, et paljudel mure, et ei lähe soojaks jne. Minul vastupidine probleem...Läheb ilusti soojaks ja kui tahan läheb ka külmaks. Ainuke asi on see, et see koht, kus asub makk, läheb tulikuumaks. Arvasin siis, et maki viga, et võtan välja, muidu põleb veel ära... Viga ei kadunud. See koht on ikka väga kuum, kui katsuda käega näiteks neid liiste seal või panna käsi sinna auku, kus makk peaks olema, siis on seal ikka kuum... Ja miks ma muretsen on see, et see on ikka tulikuum, isegi kui keeran soojenduse kõige külmema peale. Kas salongipuhur laseb kuskilt midagi valesse kohta või ma ei tea... Palun aidake, sest see kütab ikka nii, et isegi kõige külmema temperatuuri peal, kütab ikkagi salongi soojaks.

Teine mure... Olen käinud juba kõikvõimalikud kiidetud diagnostikud läbi ja remondikohad... Keegi ei suuda lahendust leida.
Olen vahetanud roolivõimu õli, olen lasknud roolivõimu pumba üle vaadata, latid ja muud asjad ja veel kõik muud asjad...ühtegi viga... Aga ometi ajab mind juba marru. Seda ei juhtu koguaeg vaid võibolla kord nädalas...manööverdamisel rooli keerates tahab ära surra auto. Nagu tuleb hull pige peale ja auto tahab välja surra. Pöörded lähevad väga madalale, kuid ometi pole ma rooli lõpuni isegi keeranud. Nüüd külamadel ilmadel pole auto häälitsenud, aga sügisel, kui plusskraadid olid, tegi ka imelikku vilinat, kui rooli keerasin. Muidugi olen tahtnud siis teistele ka näidata, et mismoodi auto käitub, aga igakord, kui seda teen, siis auto käitub perfektselt... Ja see ajab mind marru :D
Kas on keegi asjalik vend Tartu kandis näiteks, kes suudaks või tahaks mind aidata nende muredega, sest hetkel lahmin ainult tühja oma probleemidega...
kaisakaisa2013
Huviline

Re: E46 salongisoojendus + rooli keerates tahab ära surra

Nüüd selgus veel selline asi. Kui vajutada seda nuppu, kus auto hakkab võtma seda õhku, mis autos ise juba on(või on see see, mis väljast ei lase õhku sisse), siis kaob kuumus ära. Ülejäänud asjadel jääb kuumus ikkagi, isegi siis, kui kliima sisse lülitada... Ma ei teeks asjast probleemi, aga imestan, et mul midagi juba sulama seal ei hakka..
Kasutaja avatar
marek555
Huviline
Peamine sõiduk: BMW 535d F10, 328i E46 174kW

Postitus Postitas marek555 »

Salongisoojenduse vea kohta pakun, et mõni klappide liigutamis servomootor on otsad andnud (või ei saa toidet).

Teise mure puhul, kas geneka/roolivõimu rihm ja kõik selle rullikud, pinguti, rihmaseibid on korras?
Mürka
Huviline

Postitus Postitas Mürka »

Väljasuremise probleemi juures kahtlustaks mina, et mootor saab lisaõhku ja see aitab rõõmsalt kaasa sellele, et tühipööretel jõudu väheks jääb ja välja kipub surema. Tuleks kontrollida üle vaakumvoolikud ja ka kollektori tihendid, samuti filtri ja kollektori vaheline kummitoru. Ei tasuks unustada ka karterituulutuse kontrolli. Umbes tuulutus võib ka mootorit liigselt koormata ja siis kipub ka välja surema.
Kasutaja avatar
illukas316
Huviline
Peamine sõiduk: E61 525xd

Postitus Postitas illukas316 »

Kui väljasuremine seostub ainult rooli keeramisega, siis vaevalt, et lisaõhku saab. Sellisel juhul peaks pidevalt puterdama.

Kui rooli keeramisel on vilin taga, siis rihm libiseb: kas on must, kulunud või liiga pingul/liiga lõtv. Rooli välja keeramisel peavadki mootori pöörded langema, sest pump koormab rohkem. Soovitaksin kõige pealt panna uue rihma ja õigesti ära pingutada, kui ei aita, osta korralik kasutatud pump ja vaheta ära.
enn1
Huviline

Postitus Postitas enn1 »

Kas välja tahab surra ka koha peal rooli keerates, või ainult hoo pealt?
kaisakaisa2013
Huviline

Mürka kirjutas:Väljasuremise probleemi juures kahtlustaks mina, et mootor saab lisaõhku ja see aitab rõõmsalt kaasa sellele, et tühipööretel jõudu väheks jääb ja välja kipub surema. Tuleks kontrollida üle vaakumvoolikud ja ka kollektori tihendid, samuti filtri ja kollektori vaheline kummitoru. Ei tasuks unustada ka karterituulutuse kontrolli. Umbes tuulutus võib ka mootorit liigselt koormata ja siis kipub ka välja surema.
Karterituulutus klappi soovitati mul vaadata küll ja seda ma kontrollinud ei ole.Niisiis peaksin kellegi otsima, kes oleks piisavalt tark, et seda vaadata...
kaisakaisa2013
Huviline

illukas316 kirjutas:Kui väljasuremine seostub ainult rooli keeramisega, siis vaevalt, et lisaõhku saab. Sellisel juhul peaks pidevalt puterdama.

Kui rooli keeramisel on vilin taga, siis rihm libiseb: kas on must, kulunud või liiga pingul/liiga lõtv. Rooli välja keeramisel peavadki mootori pöörded langema, sest pump koormab rohkem. Soovitaksin kõige pealt panna uue rihma ja õigesti ära pingutada, kui ei aita, osta korralik kasutatud pump ja vaheta ära.
Rihm sai vahetatud, arvasin alguses isegi, et äkki rihm liiga lõtv vms...Siis kui vilin ei kadunud, vahetasin ka rullikud ja pingutid ära...
kaisakaisa2013
Huviline

enn1 kirjutas:Kas välja tahab surra ka koha peal rooli keerates, või ainult hoo pealt?
Ainult aeglase hoo peal...näiteks parklas joonte vahele manööverdamisel. Üks kord juhtus ka nii, et panin auto käima, tahtsin rattad otseks keerata koha peal ja siis hakkas pöörete seiser 1-2 vahel kõikuma mitu sekundit, kuniks auto seisma taas jätsin suurest hirmust :D
kaisakaisa2013
Huviline

marek555 kirjutas:Salongisoojenduse vea kohta pakun, et mõni klappide liigutamis servomootor on otsad andnud (või ei saa toidet).

Teise mure puhul, kas geneka/roolivõimu rihm ja kõik selle rullikud, pinguti, rihmaseibid on korras?
Kas oskaksid mu autol neid klappe vaadata? Tooksin hea meelega kontrolli... Sest ma lihtsalt ei taha enam töökodadesse minna - muudkui öeldakse, vaheta see ja vaheta too, aga lahendust ikka ei too
Kasutaja avatar
marek555
Huviline
Peamine sõiduk: BMW 535d F10, 328i E46 174kW

Postitus Postitas marek555 »

kaisakaisa2013 kirjutas:Kas oskaksid mu autol neid klappe vaadata? Tooksin hea meelega kontrolli... Sest ma lihtsalt ei taha enam töökodadesse minna - muudkui öeldakse, vaheta see ja vaheta too, aga lahendust ikka ei too
Vaadata ikka oskaks :) Võin need sümptomid ju reaalsuses üle vaadata, saab ehk parem pildi silme ette. Muidu nende klappide juurde pääsemine nõuab salongi lammutamist.
kaisakaisa2013
Huviline

marek555 kirjutas:
kaisakaisa2013 kirjutas:Kas oskaksid mu autol neid klappe vaadata? Tooksin hea meelega kontrolli... Sest ma lihtsalt ei taha enam töökodadesse minna - muudkui öeldakse, vaheta see ja vaheta too, aga lahendust ikka ei too
Vaadata ikka oskaks :) Võin need sümptomid ju reaalsuses üle vaadata, saab ehk parem pildi silme ette. Muidu nende klappide juurde pääsemine nõuab salongi lammutamist.
Sai vahetatud kliimapump, peale seda probleem kadus. Aga ootame soojema aja ära, äkki hakkab jälle jupsima...
Vasta