Tarvo kirjutas:Minu telefon tegi ka täna kaks korda piiks-piiks. Ja raha ma sinna majja jälle viisingi.
Abiks olid Indrek Malken ja Priit Mölder.
Mina jäin rahule.
Ma ei tea küll kaua UM'is on sõnumi saatmise teenus olnud, aga praeguseid postitusi lugedes tundub, et alles hiljuti. Samas Veho (citroeni pool) on sellist meeldetuletust vähemalt neli aastat kasutanud (umbes nii kaua on töö auto olnud). Paaril korral on lausa helistatud.
Aga UM'i juurte tagasi tulles. Kolm korda olen seal käinud. Esimene kord käisin silda kontrollimas (tasuta). Teenindus oli täitsa positiivne. Vaadati auto üle, pärast kutsuti mind ka sinna, et näidata probleemseid kohti. Küsisin ka juppide hinnad. Viimaks aitäh ja nägemist. Kõik oli täpselt nii nagu korralikus autosalongis olema peab.
Teine külastus jääb mulle pikaks ajaks meelde. Oli vaja siis mõningate juppide hindasid teada saada ja ühte juppi tellida kuna keegi muu peale UM'i seda ei müü. Kõigepealt proovisin helistada. Kui teisel pool toru öeldi "Tere, United Motors" (nime ütles ka, aga ei tule meelde), siis ütlesin, et sooviks mõne varuosa hinda teada ja ühe jupi (lõdvik) ka ära tellida, kui kohapeal ei ole. Selle peale küsiti kui pikk see nimekiri on. Vastasin, et mitte väga, aga üht-teist ikka on. Paluti Hinnapäring meiliga saata. Vastus pidi saabuma paari päeva pärast. Soovitud jupp pandi tellimusse, kuna kohapeal ei olnud, kuid kõigepealt oli vaja ettemaks ära teha. Ooteaeg üks nädal.
Järgmisel päeval oli linnapeal sõitmist ja mõtlesin, et astun korraks ka UM'st läbi. Kuna tööl pean tunkesid kandma, siis läksin ma sama moodi ka UM'i. Enne mind oli üks vene meesterahvas, kes ostis oma setsmesele tüüblit. Müüja ise oli väga tülpind näoga. Natukese aja pärast seisin mina müüjaga vastamisi. Nähes tunkedes nolki enda ees, tõmbas kulmu kortsu ja küsis väga ülbe tooniga mida mul vaja. Ütlesin, et sooviks varuosade hindasid teada ja ettemaksu ühe lõdviku eest teha. Selle peale vihastas ta veel rohkem:"Kas siis meiliga ei võinud seda nimekirja saata!?" Vastasin, et meili saatsin küll ära, aga kuna sõitsin parasjagu mööda, siis otsustasin läbi astuda ja hinnad kohapealt küsida, lisaks on ka ettemaks vaja teha. Peale umbes viienda osa küsis, kui pikk see nimekiri veel on. "Paar asja ongi ainult jäänud ja siis on kõik." oli minu vastus. Müüja pööras ringi, otsis mu meili paberi virnast üles, kortsutas selle vihaga kägarasse ja viskas prügikasti. Lõpuks tuli see hetk kui sai nägemist öelda. Müüja loomulikult mulle midagi ei vastanud.
Ja järjekord oli ka meeletult pikk, tervelt üks inimene seisis sabas. Loomulikult sellise suhtumise juures ei tekkinud mul mingit ostusoovi. Igatahes nii ülbet ja alandavat suhtumist pole ma mitte kunagi kogenud!

Kolmandal korral kui lõdviku järgi läksin sujus jälle kõik ilusti. Teenindaja oli ka õnneks teie, kuigi ka tema ei olnud eriti vaimustuses, et nende mõistes nii odava asja pärast teda tülitatakse. Vähemalt ei ülbitsenud ta minuga.
Ka telefoni vestlused muutuvad hoobilt negatiivseks kogemuseks peale mudeli E36 või E30 kuulmist. Vaid üks vestlus oli äärmiselt positiivne, kui ma peale auto ostu uurisin kui palju ja millist õli nad soovitavad panna ja sama küsimus käis ka jahutusvedeliku kohta.
Õnneks pole pidanud viimasel ajal UM'i külastama.